DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 8. јул 2010.

OPŠTINSKA UPRAVA DOKAZALA DA MILE BESLAĆ KONTINUIRANO LAŽE ZAPOSLENE

Na njihov zahtev, gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov,  primio je bivše i sadašnje zaposlene RTV Santos. Prijem je bio zatvoren za javnost. Gradonačelnik i njegovi saradnici potvrdili su gostima s nevoljom informaciju UNV da grad mesečno izdvaja 300.000 dinara i za RTV Santos i podjednako za konkurentsku KTV Zrenjanin. Opštinari su bili šokirani kada su im radnici saopštili da gazda RTV Santos neisplaćene zarade pravda navodnom neozbiljnošću opštinskih organa koji, kontinuirano tvrdi Beslać,  mesecima kasne s uplatama.
(Na fotografiji: Mileta Mihajlov)

Zamenica gradonačelnika Zorica Denda prikazala im je ugovore o informisanju i dokumentaciju koja potkrepljuje činjenicu da RTV Santos svakog 5. i 20. u mesecu redovno dobija opredeljena sredstva.
Rečeno im je i da RTV Santos pomažu i gradska javna preduzeća, tako da su bili šokirani neistinama kojima je Mile Beslać mesecima obmanjivao zaposlene, a koje su kleveta na račun državnih organa. Zaposleni i otpušteni su tražili da se 300.000 mesečnog priliva odredi isključivo za njihove minimalne plate, tj. za isplatu zaostalih minimalaca,  ali im je rečeno da to nije mogućno dok godišnji ugovor ne istekne. Međutim, to do kraja nije tačno. Zbog kleveta da mesecima ne izmiruje svoje obaveze, opštinska uprava može zatražiti raskidanje ili reviziju ugovora. UNV poziva Opštinu Zrenjanin da zahteve radnika reši hitno aneksom ugovora. Saznajemo i da su neposredno pre prijema, zaposleni videli Mileta Beslaća i njegovu ćerku Dejanu, kako izlaze iz kabineta gradonačelnika, jer su pokušali da lobiraju u svoju korist. Čujemo bezuspešno. Dr Mileta Mihajlov je obećao zaposlenima i otpuštenima da će se ličnim autoritetom založiti da se njihovi problemi reše što pre, što UNV zdušno pozdravlja kao ponašanje ozbiljnog i socijalno odgovornog političara. Pošto je Mile Beslać "Večernjim novostima" u današnjem broju izjavio kako "bestijalno lažemo", pitamo se da li će posle svega  naša saopštenja prekvalifikovati u "bestijalne istine".

1 коментар:

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.