DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

понедељак, 12. јул 2010.

UNV PRIVREMENO OBUSTAVLJA BAVLJENJE RTV SANTOSOM


Pošto smo dobili informaciju da RTV SANTOS, posle pritiska javnosti iniciranog od strane UNV, počinje da izmiruje obaveze prema sadašnjim i bivšim zaposlenima, predsednik UNV je odlučio da se odloži 15 javnih pitanja za Mileta Beslaća, pošto ocenjuje da su prethodni pritisci urodili plodom. UNV je uradio svoj deo posla, obezbedivši javni prostor bespomoćnima, a sada je red na Inspekciju rada i Republičku radio difuznu agenciju, da objektivno obave svoj deo posla.

"Sva saopštenja dostavljali su bivši i sadašnji radnici RTV Santos. Došlo je do mene da gospodin Beslać smatra kako ih ja produciram, ali to nije tačno. Stvari koje su izrečene sam ne mogu znati, ali kada sam ih saznao, proverio sam ih, i shvatio da su istinite. Zaposleni se organizuju i razmišljaju da ga kolektivno tuže. UNV je pružio priliku Santosu da problem reši medijacijom, ali kao što su što su zaposleni pretpostavili do toga nije došlo, jer se poslodavac više od decenije ponaša bahato što mu je omogućilo naše društvo i različiti režimi. Dobili smo podatke da je i u drugim medijima Zrenjanina loša situacija, ali dok radnici tih medija ćute UNV nije u prilici da se zauzme za njih. Slučaj Santos je dokaz da ujedinjeni medijski radnici mogu da se nose i sa najjačim oligarhijama. Situaciju u RTV Santos i dalje ćemo pomno pratiti", obećao je predsednik UNV Igor Aleksić.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.