DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 15. јул 2010.

UNV: ŠIKANIRANJE ZAPOSLENIH NA TV SANTOS

ZRENjANIN - Udruženje novinara Vojvodine (UNV) ukazalo je u sredu da je zaposlenima u zrenjaninskoj regionalnoj TV ”Santos” ugrožena egzistencija, te da su, pritom, od vlasnika i direktora te kuće Mileta Beslaća izloženi mobingu.
- Plate, koje su u većini slučajeva minimalne, medijski radnici ove kuće nisu dobili još od marta. Oni koji nisu oterani na ulicu tvrde da trpe nesnošljiv verbalni teror. Zaposleni objašnjavaju da je direktor Beslać novac radio - televizije ”Santos” prelio u ćerku firmu ”Santos plus”, sa kojom je otvorio skup kafić u centru grada, ostavivši ih bez osnovne egzistencije - navodi u jsaopštenju UNV.
Kako se dalje ističe, Beslać je ovih dana, bez isplaćenih zarada, otpustio veliki broj ljudi, iako navodno od grada mesečno prima 300.000 dinara za sufinansiranje novinarskih plata. Kolege iz ”Santosa” tvrde i da je ova televizija korisnik sredstava za različite projekte koji nikada nisu realizovani, a da je taj novac nenamenski potrošen.
- Bivši zaposleni misle da je situacija bila mnogo bolja dok je firmom rukovodila bivša supruga Mileta Beslaća - Mirjana Beslać, koja se ponašala pristojno, redovno obezbeđivala zarade i činila da RTV ”Santos” napreduje a ne propada - ističu u UNV, uz poziv inspekciji rada i ostalim državnim organima da prekontrolišu rad RTV ”Santos” i primene vladavinu prava na bespomoćne, a ne samo na pojedince koji su se obogatili u mutnim vremenima.



SASTANAK



BIVŠI i sadašnji radnici ove televizijske kuće za četvrtak imaju zakazan razgovor sa gradonačelnikom Zrenjanina dr Miletom Mihajlovom.



PROZVANI NAJAVLjUJE TUŽBU



VLASNIK i direktor RTV ”Santos” Mile Beslać nije želeo da komentariše saopštenje UNV. Ipak je za ”Novosti” kratko prokomentarisao da je to bestijalna laž i da je angažovao advokate koji će tužiti UNV.


IZVOR: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:291508-UNV-Sikaniranje-zaposlenih-u-TV-Santos
AUTOR: SLOBODAN PAŠIĆ

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.