DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 27. јул 2010.

LSV: SILE MRAKA HARAJU SRBIJOM





Izvor: Beta, 25.07.2010.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je "užasnuta" napadom na novinara Teofila Pančića i ocenila da taj napad "na najgnusniji način dokazuje u kojoj meri sile mraka još nisu poražene" u Srbiji.
LSV je u saopštenju naveo da Srbija mora konačno i definitivno da se obračuna sa "silama mraka" i ocenila da napadači na Pančića treba da budu najstrože kažnjeni.
Ta stranka je ocenila da su napadu na Pančića kumovale sve pretnje i nasilje prema novinarima koje je u Srbiji ostalo nekažnjeno, što je ohrabrilo nasilnike da budu još drskiji i bezočniji.
"Nasilnici su pokušali da pošalju poruku da će nasilje zaustaviti istinu. Zločinci su na Pančića nasrnuli javno, uvereni po svoj prilici da su jači od države, građana i svih nas zajedno", navodi se u saopštenju.
Pančić je napadnut i pretučen metalnom šipkom sinoć oko 23 sata u gradskom autobusu u Zemunu. Primljen je u bolnicu gde su mu konstatovane kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.