DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

петак, 2. јул 2010.

UPUĆEN POZIV RTV SANTOS ZA MEDIJACIJU

Udruženju novinara Vojvodine obratila se grupa medijskih radnika koji na RTV Santos mesecima ne dobijaju mesečnu zaradu, koja je na nivou minimalca, a praćena navodnim konstantnim mobingom direktora te kuće Mileta Beslaća, pa se predsednik UNV obratio Upravnom odboru te medijske kuće sledećim predlogom:

UPRAVNOM ODBORU RTV SANTOS


Poštovani,

U ime Udruženja novinara Vojvodine (UNV) obaveštavam vas da nam se javilo desetak medijskih radnika, tražeći besplatnu pravnu pomoć kako bi vas tužili zbog neisplaćenih zarada od marta do danas. Kao predsednik UNV, predložio sam im vansudski dogovor, posredstvom medijacije koju bi organizovao UNV, u vašim prostorijama, a medijator bi bio naš advokat ili pravnik. Ostavljamo vam rok od tri dana da se izjasnite po pitanju medijacije. Ukoliko niste radi praviti medijaciju, mi smo dužni našim članovima, ali i novinarima koji nisu clanovi UNV, pružiti besplatnu pravnu pomoć, što znači da bi vas oni kolektivno tužili.

Nadamo se kao organizacija da se to moze izbeći. Ovaj mejl ujedno smatrajte opomenom pred tužbu, ukoliko odbijete medijaciju, u ime kolektiva koji nam se obratio trazeći besplatnu pravnu pomoć, koju im prema Statutu moramo dati.

U Zrenjaninu,

02.07.2010.

Predsednik Udruzenja novinara Vojvodine,

dr Igor Aleksic

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.