DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 20. јул 2010.

OD KAFANSKOG MOBINGA DO NOVOG UREDNIKA

Izvor: Dnevnik, 20.07.2010; Strana: 9


NOVOSADSKA TELEVIZIJA DANAS BIRA NOVU OSOBU ODGOVORNU ZA PROGRAMSKI SADRŽAJ



Upravni odbor Novosadske televizije, donedavno poznate kao „Apolo“, danas bi trebalo da smeni glavnu i odgovornu urednicu Mirjanu Vlaisavljević i da na njeno mesto do jeseni postavi vršioca dužnosti, dok se u septembru ne objavi konkurs za glavno uredničko mesto, najavio je juče za naš list predsednik Upravnog odbora ove medijske kuće Obren Markov. Mada Markov nije želeo da otkrije ime novog glavnog urednika, „Dnevnik“ saznaje da je u pitanju sadašnja urednica kulturnog programa ove kuće, poznata novosadska novinarka sa velikim iskustvom Smiljka Sejin, koja juče nije želela da daje izjave na tu temu.

Kao razlog da se posle samo četri meseca od izbora smenjuje glavna urednica, Markov je naveo „sukob sa direktorom i redakcijom, lošu saradnju s njima i nametanje autoriteta na način na koji to ne treba da se čini“, ali i to što je „protiv Vlaisavljevićke podneta krivična prijava zbog falsifikovanja službene isprave, potpisa i pečata na šta nije imala pravo, radi učešća u projektu prema državnim organima, bez znanja direktora“.

„Dnevnik“ je prošle sedmice pisao da je Vlaisavljevićka prvobitno podnela ostavku, da bi je na sednici Upravnog odbora povukla, tvrdeći da je mobingovana za kafanskim stolom, ucenom Markova i direktora televizije Andrije Tomaševića da podnese ostavku ili će u surotnim biti smenjena i trpeti dalje posledice. Inače, Markov nam je juče potvrdio da se o Vlaisavljević kinoj ostavci pričalo u kafani rečima: „Da, pa?“. S druge strane, glavna i odgovorna urednica „Novosadske televizije“ obratila se juče Novosađanima otvorenim pismom, u kojem je između ostalog navela „da su na njenoj strani pravda i profesionalnost u obavljanju novinarskog posla, a na strani direktora Tomaševića moć, politika, unutarstranački interesi, potkusurivanje, međustranački dogovori i pregovaranje“.

Na kraju otvorenog pisma ona je ustvrdila da je „žrtva čoveka (misleći na direktora) koji je diskriminiše kao ženu i Slovakinju, ali i da je žrtva unutarstranačkog raskola u novosadskom G17 plus, kao i nezainteresovanosti ostalih predstavnika gradske vlasti da se problem na televiziji reši“.



Autor: Z. DELIĆ

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.