DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

понедељак, 5. јул 2010.

DIREKTOR RTV SANTOS: PARE POTROŠIO NA KAFIĆ A RADNIKE OSTAVLJA BEZ PLATE, MOBINGUJE I OTPUŠTA


ZRENJANIN, 05.07.2010. - Udruženje novinara Vojvodine (UNV) upozorava javnost da situacija u Radio-televiziji "Santos" ugrožava egzistenciju zaposlenih i da ih direktor te kuće Mile Beslać mobinguje. Medijski radnici plate, koje su u većini slučajeva"minimalci", nisu dobili još od marta, a oni koji nisu oterani na ulicu tvrde da trpe nesnošljiv verbalni teror. Uposleni bez plate objašnjavaju da je direktor Mile Beslać novac radio-televizije "Santos" prelio u kćerku firmu "Santos plus" sa kojom je otvorio veoma skup kafić u centru grada ostavivši ih bez osnovne egzistencije. Direktor "Santosa" iz Zrenjanina bez isplacenih zarada ovih dana je otpustio i veliki broj ljudi, što oni tvrde da je čudno jer navodno od grada Zrenjanina prima mesečno 300.000 dinara za sufinansiranje njihovih zarada, a i korisnik je sredstava za različite projekte koje, opet tvrde bivši zaposleni, nikada nije realizovao ali je novac od njih nenamenski potrošio. Bivši zaposleni misle da je situacija bila mnogo bolja dok je firmom rukovodila biša supruga Mileta Beslaća, Mira Beslać "koja se ponašala pristojno, redovno obezbeđivala zarade i svojom energijom i pozitivnim duhom činila da RTV Santos napreduje a ne propada".


UNV je pozvao RTV Santos na medijaciju sa bivšim radnicima kojima je uskratio i ovako minimalne plate, ali iz te kuće do ovoga trenutka niko se tim povodom nije oglasio.

Inače, Mile Beslać, vlasnik RTV Santos ostao je upamćen po tome da je većini radnika uskratio plate za vreme bombardovanja, kao i da ih je slao da pešače pod vazdušnom opasnošću, dok je gorivo dobijeno od kriznog štaba koristio za lične potrebe.

Na one koji su ga tužili, usred zrenjaninskog suda, je vikao i psovao, a pojedincima i pretio smrću pred sudijom i porotnicima bez ikakve kazne. Suđenja su opstruisana i trajala su i do desetak godina. UNV zato inspekciju rada i ostale državne organe poziva da vladavinu prava primene i na bespomoćne a ne samo na pojedince koji su se obogatili u mutnim vremenima.

INFORMATIVNA SLUŽBA UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE (UNV) IZ ZRENJANINA

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.