DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

субота, 3. јул 2010.

PREMINUO POKRAJINSKI OMBUDSMAN DR DEJAN JANČA


Nakon kraće bolesti danas je u Novom Sadu preminuo dr Dejan Janča, pokrajinski ombudsman.


Dr Dejan Janča je rođen 1928. godine u Subotici. Na funkciju Pokrajinskog ombudsmana izabran je od strane Skupštine APV u oktobru 2009. godine. Za sobom ima bogatu naučnu i profesionalnu karijeru u međunarodnim razmerama, posebno u oblasti ostvarivanja ljudskih prava. Bio je, između ostalog, šef Katedre za međunarodno pravo i međunarodne odnose Pravnog fakulteta u Novom Sadu, član Komiteta UN za ljudska prava u Njujorku, član Komiteta za humanističke nauke Evropske naučne fondacije u Briselu, direktor Centra za evropske studije u Institutu za međunarodnu politiku i privreduu Beogradu, ambasador SCG u Mađarskoj, te predavač na Diplomatskoj akademiji pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu. Objavio je više od 50 naučnih radova iz oblasti međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, pretežno o problematici međunarodne zaštite ljudskih prava i prava EU.

Komemoracija povodom smrti dr Dejana Janče održaće se u utorak, 6. jula 2010. u 10 časova u Velikoj Sali Skupštine APV. Dr Janča će istog dana u 14.45 h biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu, (Rumenački put bb).

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.