DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 6. јул 2010.

FUNKCIONER SKUPŠTINE ČOKE, GLAVNI UREDNIK I SILEDŽIJA


Udruženje novinara Vojvodine (UNV) pridružuje se Nezavisnom udruženje novinara Srbije  u najoštrijoj osudi fizičkog  napada na novinara Đuru Stanojevića, saradnika Čokanske hronike.


Posebno je zabrinjavajuće da je napadač glavni urednik tog lista, koji je istovremeno i zamenik predsednika Skupštine opštine.

Prema navodima Stanojevića, njega je danas oko podne na ulazu zgrade u kojoj stanuje, posle verbalnih pretnji fizički napao Živojin Pavlov zbog sumnji da je autor bloga i tekstova u kojima se kritički piše o Čokanskoj hronici i lokalnoj samoupravi u Čoki.

Ne ulazeći u detalje spora, NUNS upozorava da se problemi ne mogu i ne smeju rešavati fizičkim obračunima, a posebno je opasno kada tom vidu “komunikacija”, pribegnu nosioci javnih funkcija čiji je rad, po definiciji, podložan javnom sudu i kritici.

Izvor: NUNS
(Na fotografiji: zaštitni znak Čoke, vino "Ždrepčeva krv")

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.