DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 8. јул 2010.

RADUJEMO SE EVENTUALNOM SUĐENJU S MILETOM BESLAĆEM KOJI ĆE STAVKU PO STAVKU MORATI DA DOKAŽE DA "BESTIJALNO LAŽEMO"

Današnji broj "Večernjih novosti" prenosi saopštenje UNV o stanju u RTV Santos. Gazda i glavni i odgovorni urednik RTV Santos ništa pametno nije imao da izjavi, osim da će UNV tužiti. Radujemo se eventualnom suđenju s Miletom Beslaćem, ali ćemo tražiti izmeštanje suđenja van Zrenjanina, da bi se obezbedila potpuna objektivnost, jer je u nekim ranijim suđenjima, koja je Beslać uz pritiske javnosti i kontrolnih organa izgubio, ona dovedena u pitanje, što takođe lako možemo dokazati.

Ukoliko gospodin Beslać nije znao, često vikanje u atmosferi u kojoj se ne dobijaju plate - jeste mobing. O ozbiljnosti situacije u RTV Santos svedoči i prijem koji će danas uslediti kod gradonačelnika Zrenjanina Milete Mihajlova za bivše i sadašnje zaposlene RTV Santos. Pozdravljamo ovu odgovornu odluku gradonačelnika! Da Beslać  ima šta da realno kaže u svoju odbranu rekao bi to novinaru "Večernjih novosti" Slobodanu Pašiću
On nije želeo da komentariše optužbe koje je lakonski nazvao "bestijalnim lažima".
Miletu Beslaću poručujemo da spremi sve kopije projekata u poslednjih pet godina kao i da spremi za sud sve emisije koje je snimio ili možda nije snimio u okviru tih projekata, kao i izvode transakcija između dve ćerke firme.
Poznato je da je ekskluzivni nameštaj preskupog kafića dobavljen kompenzacijama za reklame na RTV Santos, iako se taj kafić vodi na drugu Beslaćevu  firmu. Možda je nameštaj mogao staviti na aukciju pa tim novcem isplatiti bar zaposlene koje je otpustio?
O lošem poslovanju Santosa govori i to da je suvlasnica tog medija Mirjana Beslać prinudila bivšeg muža da osnuju upravni odbor kako bi zaštitila svoje materijalne interese. Inače, saznajemo da je i inspekcija rada ustanovila niz nepravilnosti u načinu njegovog poslovanja.

Neosprona je činjenica i to da je Belsać otvorio veoma skup kafić u centru grada, a da njegovi radnici ne dobijaju plate.
Ovog puta otkrivamo javnosti i sledeću neoborivu činjenicu.
Mile Beslać je odbio da u svojoj Radio-televiziji prizna reprezentativni sindikat što je nezakonito. UNV je dužan da štiti novinare, a ako Mile Beslać misli da nas može zastrašiti, grdno se vara.

Ukoliko dođe do suđenja, takođe obaveštavamo javnost da ćemo tražiti finansijskog veštaka van Zrenjanina, radi revizije svih Beslaćevih firmi, jer će sud moći da naredi to veštačenje, a mi ćemo moći to da zatražimo. Da je reč o javnom preduzeću, već bi smo se obratili povereniku za informacije od javnog značaja.
Gospodine Beslać, UNV vašem mediju ne želi propast. Mi smo samo protiv neoliberalnog kapitalizma u kojem vi imate sva prava, a radnici baš nikakva. Vaše bogatstvo je impozantno. A njihove plate su minimalci koje ne dobijaju. Ukoliko imate savesti, razmislite o tome.

U skladu sa zakonom Miletu Beslaću pružamo priliku da na ovom blogu, koji je naše zvanično glasilo, demantuje sve naše "bestijalne laži". Ali i on i mi znamo da je njegova pretnja suđenjem pucanj u prazno.
INFORMATIVNA SLUŽBA UNV

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.