DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 22. јул 2010.

UNV I SINDIKAT NEZAVISNOST PRUŽAJU POMOĆ SADAŠNJIM I BIVŠIM RADNICIMA RTV SANTOS

ČUDNA ZARADA NA EMISIJAMA O INVALIDIMA? DVA I PO MILIONA ZA ŠEST EMISIJA OD KOJIH JE URAĐENO SAMO TRI? * SLEDE TUŽBE ZA NEIZMIRENE PLATE

ZRENJANIN, 21.07.2010:
Udruženje novinara Vojvodine (UNV) i Sindikat "Nezavisnost" održali su sastanak sa grupom sadašnjih i bivših radnika RTV Santos. Čulo se da su zabrinuti za svoju egzistenciju, da je vlasnik RTV Santos Mile Beslać na njih konstantno vikao, kao i da se zakleo da "u njegovoj firmi sindikata nikada neće biti". Radnici su izrazili sumnju i u njegovu povezanost sa određenim osobama iz Inspekcije rada koja navodno gospodinu Beslaću iz nepoznatih razloga gleda "kroz prste". Odlučeno je da će svi dobiti besplatnu pravnu pomoć, da neće biti kolektivnih, već pojedinačnih tužbi, jer su slučajevi pomalo pravno različiti.
Radnici su izneli i ozbiljne optužbe da je prošle godine TV Santos od Pokrajine uzela dva i po milona dinara za unapređenje informisanja o osobama sa invaliditetom, ali kako je rečeno, od šest emisija urađeno je samo tri diskutabilnog kvaliteta. Ukazano je i to da je emisiju u toku sopstvenog trudničkog bolovanja vodila Dejana Tucić, rođena Beslać, kćerka vlasnika RTV Santos, što je nezakonito jer ona nije smela raditi dok je od države ubirala naknadu za trudničko bolovanje, tvrde oni.
Izražena je i nada da će se Republička radio-difuzna agencija najzad na pravi način pozabaviti poslovanjem RTV Santos.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.