DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 29. јул 2010.

DNEVNIK: NASTAVLJEN ŠTRAJK GLAĐU


Izvor: Dnevnik, 29.07.2010; Strana: 4 Dvojica radnika novosadskog preduzeća “Dnevnik holding” nastavila su juče štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada i putnih troškova, te neuplaćenih doprinosa. I ostali radnici ovog preduzeć a su u štrajku, a juče su ponovo protestovali ispred zgrade Vlade Vojvodine, osnivača ovog preduzeća.

Predsednik štrajkačkog odbora i jedan od štrajkača glađu Steva Tomin izjavio je da se on i drugi štrajkač glađu Dragan Cvetković za sada osećaju dobro i da će nastaviti svoj protest sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Radnici traže isplate nekoliko zaostalih zarada iz prošle i ove godine, kao i putnih troškova, povezivanje radnog staža zaposlenima, zdravstveno osiguranje, potpuno ispunjenje najavljenog socijalnog programa i ostvarivanje plana restrukturisanja preduzeća.

Agencija za privatizaciju nedavno je objavila da je “Dnevnik holding” stavila u program restrukturiranja, dok je Vlada Vojvodine prošle sedmice najavila da će u najkraćem roku obezbediti novac za rešenje problema u ovom preduzeću i pozvala radnike da se vrate na svoja radna mesta.

(Napomena o ilustraciji: simbol jedne od kampanja koje nisu potekle iz lista "Dnevnik")

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.