DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

среда, 14. јул 2010.

I DALJE PROTESTI U „DNEVNIKU”





Izvor: Politika, 14.07.2010; Strana: A8


Novi Sad – Zaposleni u „Dnevnik holdingu” i „Dnevnik štampariji” u Novom Sadu protestovali su juče ispred vlade Vojvodine, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, zdravstvenu zaštitu, povezivanje radnog staža i početak revitalizacije preduzeća. Oni su u koloni prošetali Bulevarom oslobođenja, Jevrejskom ulicom i Bulevarom Mihajla Pupina, ali nisu izazvali veće zastoje u saobraćaju.

Radnike „Dnevnika” ni ovoga puta nije primio pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin, kao ni zamenica pokrajinske sekretarke za informisanje Smiljana Maksimović, na čemu su oni insistirali.

Predsednik sindikata „Dnevnik holdinga” Steva Tomin zbog toga je za danas najavio blokadu raskrsnica kod Futoške pijace i Bulevara oslobođenja i Ulice Pap Pavla.

Štrajkači, takođe, planiraju da danas spreče ulaz u zgradu „Dnevnika” vršiocu dužnosti direktora „Dnevnik holdinga” Jasmini Mašulović. Oni kažu da „ne veruju da aktuelno rukovodstvo namerava da ispravi nešto od teškoća u kojima se preduzeće nalazi, jer do sada nisu uradili ništa”.

Autor: M. M.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.