DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 15. јул 2010.

ZAPOSLENI NAPUŠTAJU RTV SANTOS

ZRENJANIN - Novinari, kamermani i ostali radnici RTV Santos masovno napuštaju ovu medijsku kuću jer im se, ionako minimalne plate, ne isplaćuju redovno.
Udruženje novinara Vojvodine (UNV) saopštilo je da je zaposlenima u toj televizijskoj stanici, koja poseduje dozvolu za emitovanje programa na regionalnom nivou za ceo Banat, ugrožena egzistencija. I, da ih, pri tom, vlasnik i direktor Mile Beslać - mobinguje.
Desetak bivših i sadašnjih radnika Santosa u četvrtak je razgovaralo sa gradonačelnikom Zrenjanina dr Miletom Mihajlovim, tražeći da posreduje u rešavanju njihovih egzistencijalnih problema. Predložili su da se 300.000 dinara koje grad redovno, svakog meseca, uplaćuje na račun Santosa, preusmeri na isplatu zaostalih zarada.


TUŽBA

POVODOM iznetih optužbi Mile Beslać se ne oglašava u javnosti. Za „Novosti“ je izjavio da će zbog kleveta tužiti UNV i sve koji iznose neistine o njegovoj televiziji

Mihajlov je objasnio da je lokalna samouprava sa tom medijskom kućom potpisala godišnji ugovor i da mora da ga se pridržava. Ali, obećao je da će razgovarati sa Beslaćem, ne bi li iznašli prihvatljivo rešenje.

Milan Đ. Stupar, jedan od bivših radnika RTV Santos koji je prisustvovao sastanku sa gradonačelnikom, potvrdio je da mu nisu isplaćeni svi lični dohoci od februara do aprila, kada je raskinuo radni odnos.
- Na Santosu sam od novembra 2004. godine. Sve do avgusta 2007. uopšte nije evidentirano da sam u bilo kakvom radnom odnosu, što znači da sam bio angažovan „na crno“. Od tada, pa sve do 23. aprila ove godine, u radnoj knjižici upisano mi je samo pet meseci. Inspekcija je sa time upoznata - kaže voditelj koji je nedavno podneo i tužbu protiv bivšeg poslodavca.
Stupar i njegove kolege sa Santosa još iznose da im nije isplaćivan ni noćni, ni prekovremeni, niti rad tokom praznika, a visina toplog obroka bila je smešna.
Veruju da će se konačno oglasiti Republička radiodifuzna agencija, ali i nadležne inspekcije koje bi morale da prekontrolišu poslovanje RTV Santos.

IZVOR: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:291602-Zaposleni-napustaju-RTV-Santos

AUTOR: SLOBODAN PAŠIĆ

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.