DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

недеља, 4. јул 2010.

ВАЦОВИ "УСПЕСИ": ШТРАЈК "ДНЕВНИКА"

Синдикат “Дневник холдинга” и “Дневник штампарије” најавио је јуче да ће запослени у овим предузећима поново ступити у штрајк због неисплаћених плата, те здравственог осигурања и осталих доприноса који им се не исплаћују у првој пловини ове године. Штрајк ће почети 9. јула, а до тада ће запослени свакодневно обустављати рад на један час.
Председник синдиката “Штампарије” Стево Томин поновио је на јучерашњој конференцији за новинаре став запослених да је покрајинска администрација, као оснивач, најодговорнија за тешкоће у којима је “Дневник холдинг”.
– Скупштина Војводине, односно Влада Војводине, главни су кривци за колапс предузећа с некада 1.800 запослених, а одговорност сносе и због постављања некомпетентних људи на чело Холдинга – навео је Томин
Осврнувши се на размирице између “Дневник холдинга” и немач ког ВАЦ-а око заједничког предузећа “Дневник Војводина прес” (ДВП), он је поновио став синдиката да би лист “Дневник”, чији је издавач ДВП, требало вратити под окриље Холдинга
– Ми желимо да радимо и зарађ ујемо за голи живот, а нека се покрајинска администрација суди с ВАЦ-ом – рекао је Томин.

В. Ч. В.

Izvor: "Dnevnik"

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.