DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 19. август 2010.

VETERANI NEZADOVOLJNI SMAJLOVIĆEVOM

Autor: B. Cvejić, izvor list "Danas" online, 19.08.2010.



Beograd - Udruženje novinara Srbije (UNS) isključilo je iz članstva petoro novinara, od kojih tri člana Aktiva veterana ovog udruženja, kao i članove Društva novinara Vojvodine, jer su navodno prekršili Statut udruženja kritikujući rad udruženja i izbornu skupštinu na kojoj je izabrana za predsednicu Ljliljana Smajlović, rekao je na konferenciji za novinare Mirko Marinović. Marinović je, inače, jedan od članova UNS-a, koji je ove godine isključen iz udruženja.

- UNS eliminiše sve neistomišljenike i time je uveo cenzuru, diktaturu i jednoumlje - istakao je Marinović.

U pismu Ljiljane Smajlović, predsednice UNS-a, upućenom veteranima, navodi se da je Marinović isključen, jer je kršio statut udruženja, time što je u javnosti „lažno predstavljao privremeno rešenje MUP-a“ o ukidanju rešenja o izboru Smajlovićeve za predsednicu UNS-a“.

Marinović tvrdi da su organizatori izborne skupštine 2009, kada je izabrana za predsednicu Smajlovićeva „hteli po svaku cenu da osiguraju nastavak politike na bazi privatnih interesa“.

Smajlovićeva kaže za Danas da je „pravilno uočeno da se UNS menja i reformiše, kao i da promene uvek prate otpori“. „Logično je da otpor promenama pruža jedan broj starijih kolega koji se sećaju doba u kome su oni predstavljali duh vremena. Nisu baš sva sredstva dozvoljena u borbi za prevlast u Udruženju, da bi nekolicina veterana za predsednika nametnula Đuru Bilbiju“, ističe Smajlovićeva.

Antrfile:
Pismo Međunarodnoj federaciji novinara

O ovom slučaju, veterani su se obratili pismom i Međunarodnoj federaciji novinara, u kojem se navodi da „Smajlovićeva, otkako je izabrana, konstantno sprovodi odmazdu prema neistomišljenicima“.

(Upotrebljena fotografija Medija centar Beograd, sa konferencije koju su veterani održali 19.08.2010)

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.