DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 5. август 2010.

ПРИЗНАЊА УНВ ЗА МЕДИЈСКУ ИЗУЗЕТНОСТ У 2010. ГОДИНИ


Годишње награде за медијску изузетност у 2010. години Новосадској новинарској школи из Новог Сада и Слободану Пашићу, дописнику „Вечерњих новости“ из Зрењанина


Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина одлучило је да своју годишњу награду за медијску изузетност као правном лицу додели Новосадској новинарској школи, и дописнику Слободану Пашићу из Зрењанина, као пажње вредној новинарској личности.

Жири је узео у обзир да је Новосадска новинарска школа у најгорим временима подизала медијску писменост у Покрајини, градећи мостове сарадње са најпрестижнијим светским институцијама, што чини и данас. Она је била и покретач идеје да се у Новом Саду оснује катедра новинарства која успешно ствара бољу медијску будућност.

Слободана Пашића смо одабрали јер већ три деценије успешно ствара као новинар и публициста. Био је дописник „Вечерњих новости“ из Словеније, а данас као шеф дописништва те куће у Зреањнину храбро задире у осетљиве теме које су битне за демократизацију друштва у целини.

Жири је једногласно донео одлуку, а радио је у саставу: председник жирија доц. др Игор Алексић, предавач новинарства на Академији лепих уметности у Београду; Вик Јенсен, сниматељ из Аустралије; Бојан Брзак, новинар и власник Радија Чока из истоименог места; Александар Курбалија, сниматељ-репортер из Кикинде; и Маријана Јакабфалви, слободна новинарка из Зрењанина.

Награде ће бити уручене до почетка септембра, а датум доделе благовремено прецизиран.

Зрењанин, 05.08.2010.
ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА УНВ

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.