DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

петак, 6. август 2010.

DNV IZ NOVOG SADA UPISAN U APR-u SA SECESIONISTOM MLADENOM BULUTOM NA ČELU



UNS IZGUBIO UPRAVNI SPOR I OSTAO BEZ DNV-a

Društvo novinara Vojvodine (DNV) iz Novog Sada, koje ne treba mešati sa našim Udruženjem, to jest Mladen Bulut, Slobodan Jakovljević, Radimir Čubranović, Čedomir Keco, i ekipa okupljena oko njih koja je deklarisala odvajanje od beogradske centrale Udruženja novinara Srbije (UNS), priznata je od strane Agencije za privredne registre (APR), a zahtev UNS-a za preregistraciju DNV-a je odbačen, kao i njegove žalbe u upravnom postupku, prvo i ekskluzivno  saznaje Udruženje novinara Vojvodine (UNV) sa sedištem u Zrenjaninu.


Predsednik UNV-a Igor Aleksić, na prethodnoj funkciji bio je potpredsednik DNV-a u UNS-ovom sazivu, u Novom Sadu,  te je dao neopozivu ostavku na tu funkciju  jer je upozoravao da nebriga UNS-a o svojem ogranku DNV dovodi do toga da ga izgubi, što se upravo i desilo.

Nezadovoljan UNS-ovom politikom prema Vojvodini i vojvođanskim novinarima, Aleksić je potom osnovao UNV u Zrenjaninu, novu organizaciju koja nema dodirnih tačaka sa Društvom novinara Vojvodine (DNV) iz Novog Sada, niti sa UNS-om.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.