DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

петак, 20. август 2010.

DOSIJE O UBIJENIM NOVINARIMA

Izvor: Press, 20.08.2010; Strana: 11



BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je juče da na svom sajtu pokreće rubriku Dosije sa podacima o ubijenim novinarima i medijskim radnicima, kao i podacima o novinarima i novinarskim ekipama koje se vode kao nestale ili čije okolnosti smrti nisu rasvetljene, a radili su za srpske medije od 1991. godine.

Udruženje novinara će na svom sajtu http://www.uns.org.rs/ danas pokrenu-

ti posebnu rubriku, dan uoči 21. avgusta, kada se obeležava 12 godina od nestanka novinarske ekipe Radio Prištine kod Velike Hoče. Do danas se kao nestali vode Slavko Perinić i Đuro Slavuj, koji su krenuli na novinarski zadatak 21. avgusta 1998. godine.

Predstavnici UNS-a i porodica nestalih će u subotu, 21. avgusta, otići na mesto gde su poslednji put viđeni Perinić i Slavuj, na putu Velika Hoča - Orahovac na Kosovu i Metohiji. Na tom mestu će, navodi se u saopštenju, razviti transparent „Vratite nam naše kolege“, sa tekstom napisanim na srpskom i albanskom jeziku. Slavuj i Perinić su tog 21. avgusta automobilom krenuli u selo Zočište, gde je Slavuj nameravao da napravi reportažu o pravoslavnom manastiru iz kojeg su, mesec dana ranije, teroristi oteli sedam monaha i jednu monahinju, a njihova sudbina još nije rasvetljena. (AG.)

Autor: PRENETO

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.