DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

среда, 18. август 2010.

GDE ĆE SE ŠTAMPATI DNEVNIK?

Izvor: Danas, 18.08.2010; Strana: 14


Novi Sad - Iako je Protokolom o prekidu štrajka radnika Dnevnik Holdinga, koji su potpisali predstavnici Vlade Vojvodine i sindikata ove kuće, predviđeno da se list Dnevnik u roku od osam dana ponovo štampa u Holdingu, po svemu sudeći, ovo neće biti ispoštovano.

Kako je za Danas rekao direktor Štamparije Holdinga Milorad Šaša, pregovori sa predstvanicima Dnevnik Vojvodina Presa, izdavačem lista Dnevnik, još nisu ni započeli. S druge strane saznajemo da je VAC, koji je 55 odsto vlasnik DVP, isporučio Forumu sto tona papira kao kompenzaciju za štampanje lista. Nedavno je između DVP i Foruma potpisan ugovor o štampanju, koji podrazumeva otkazni rok od mesec dana.

Ostatak vlasništva nad DVP ima Dnevnik Holding čiji je osnivač Skupština Vojvodine. Koncern VAC je pre dva meseca najavio napuštanje Srbije. Pred sudom u Esenu pri kraju je spor u kojem Holding od DVP za neplaćenu kiriju traži oko 700.000 evra. Holding je podneo i tužbu kojom od VAC-a potražuje oko 2,2 miliona evra za neplaćenje brenda lista Dnevnik. Ugovorom o osnivanju DVP je praktično ugašen stari list Dnevnik, naslednik Slobodne Vojvodine, koji je od strane partizana osnovan za vreme Drugog svetskog rata. Za izlazak iz DVP, VAC traži nešto preko pet miliona evra.

Autor: M. U.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.