DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 17. август 2010.

RADIO ZRENJANINU PRIZNANJE DVAJU MINISTARSTAVA

NA MLADIMA PREDAJNIK OSTAJE


Izvor: Dnevnik, 17.08.2010; Strana: 15


Regionalni radio Zrenjanin dobio je priznanje “Mladgrad 2010” u kategoriji za ukupan doprinos medija unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici, koje dodeljuju Građanske inicijative, u saradnji s Ministarstvom za omladinu i sport i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Dodela priznanja organizovana je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih, a predstavnicima pomenute medijske kuće plaketu je uručila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković.

Ovim povodom juče je predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton u svom kabinetu upriličio prijem za direktorku Zrenjanina Ljiljanu Popović, njenu zamenicu Nadicu Jakovljev i urednika programa za mlade Nedeljka Golušina, koji su prvog čoveka lokalnog parlamenta upoznali s nagrađenim projektom, ali i problemima s kojima se danas suočava ova radio-stanica.

– Prošle godine smo, na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za informisanje, dobili novac za realizaciju emisije za mlade “Kul zon”, za koju smo i dobili priznanje. Ono pokazuje da su kod nas najbolje isprepletani mladost i iskustvo – rekla je Ljiljana Popović, i požalila se na to da Zrenjanin sve što radi – radi preko “štapa i kanapa”, jer se sve iz gradskog budžeta izdvaja manje novca za finansiranje ovog javnog preduzeća.

Nadica Jakovljev je naglasila da je projekat u međuvremenu istekao, da je novac za njegovu realizaciju nestao, ali da su autori emisije “Kul zon” nastavili da rade iz entuzijazma, bez honorara. Iza ove veoma popularne emisije, inače, stoje Nemanja Goluš in i Katarina Vučetić.

– Trudimo se da regrutujemo nove slušaoce jer moramo privući mlade, a to smo postigli i ovim projektom. Uspeh je još veći ako imamo u vidu da danas imamo poplavu vrlo negativnih informacija o mladima, u kojima se oni pojavljuju kao nasilnici – ocenila je Nadica Jakovljev. Predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton obećao je dalju pomoć lokalne samouprave radiju Zrenjanin, i ukazao na problem slabe čujnosti u pojedinim delovima regiona zbog nezakonitog rada divljih stanica. – Posle Tise, ka Novom Sadu, nema signala zbog nelegalne radiostanice u Žablju. Neverovatno je da se na desetak kilometara od grada ne čuje regionalni radio! Ukazivali smo na taj slučaj i izvršićemo dodatne pritiske na nadležne da se to reši – poručio je Marton.

Autor: Ž. BALABAN

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.