DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

среда, 11. август 2010.

UNV POZIVA ČLANOVE UNS-a DA GA NE NAPUŠTAJU: NIKADA NISMO BILI ZA RAZBIJANJE TRADICIONALNIH ORGANIZACIJA!

Ovih dana dobili smo mnogo poziva zbunjenih članova UNS-a koji su pitali kakav je stav naše organizacije, to jest da li je potrebno da napuste UNS kako bi prešli u naš UNV,  ili da li možemo da im objasnimo kakva je funkcija  od UNS-a otcepljenog Društva novinara Vojvodine (DNV). Udruženje novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina snažno poziva sve članove UNS-a da ostanu u njemu jer nam nikada nije bio cilj da rasparčavamo druge organizacije, bilo da je reč o UNS-u ili NUNS-u. Ukoliko bilo koja organizacija ima manjkavosti, zadatak članova je da je iznutra popravljaju. Mi smo zauzeli stav da nije potrebno napuštati UNS kako bi se postao član naše organizacije UNV, a osećamo obavezu da obavestimo one koji su nas pitali o DNV-u da moraju biti svesni da im DNV neće pružati povlastice koje im je pružao UNS, to jest da DNV nije više u pravnom smislu deo UNS-a. Bar je takva trenutna situacija. Takođe, tvrdnje da je DNV najmasovnija organizacija u Pokrajini su lažne. DNV je regrutovao članove automatizmom, stari Statut UNS-a je sve svoje članove posredno učlanjivao u DNV ako im je mesto stanovanja u Vojvodini, a za to je dokaz bila knjižica UNS-a. Svi koji žele, moraće da se u novonastaloj situaciji ponovo učlane u DNV jer je sada zasebno pravno lice. Prema informacijama koje posedujemo, DNV trenutno ima oko 30 članova, a UNS na teritoriji Vojvodine oko 400 sa plaćenim članarinama i otprilike još toliko sa neplaćenim članarinama.  Ali, ipak, molimo članove UNS-a da se za sve dodatne informacije obrate svojoj matičnoj organizaciji, ili novootcepljenom DNV-u koji je registrovan u ulici Marije Trandafil 14 u Novom Sadu. UNS ima sajt http://www.uns.org.rs/, na njemu možete naći potrebne kontakte, novootcepljeni  DNV ga nema ali kao njegov predsednik u APR-u registrovan je Mladen Bulut.
Ujedno obaveštavamo čitaoce ovog teksta da za najautentičniju organizaciju u Pokrajini, sa tradicijom, smatramo Nezavisno udruženje novinara Vojvodine (NDNV), koji je prijateljska organizacija UNV-u.

Igor Aleksić, predsednik Udruženja novinara Vojvodine (UNV) sa sedištem u Zrenjaninu

Napomena: UNV I DNV SU SASVIM DVE ODVOJENE ORGANIZACIJE. DNV JE DONEDAVNO BIO OGRANAK UNS-a, A NAŠ UNV NEMA NIKAKVE VEZE SA UNS-om

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.