DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

субота, 28. август 2010.

OSTAVKA NIJE STIGLA DO PREDSEDNIKA

Bura na sednici Skupštine opštine Čoka


Nakon što je predsednik SO Čaba Pinter na jučerašnjoj sednici izjavio da do njega još nije stigla pismena ostavka zamenika predsednika SO Žive Pavlova (DS) i da zbog toga nije uvrštena u dnevni red, šef odborničke grupe SRS i pokrajinski poslanik Milorad Bojin je to protumačio kao još jednu manipulaciju lokalne vlasti DS i SVM.

Tako je usvajanje lokalne strategije održivog razvoja opštine Čoka od 2010. do 2020. godine ostalo u senci ostavke zamenika predsednika SO, koju je podneo posle batinjanja pisca i novinara "Čokanske hronike" Đure Stanojevića pre više od mesec dana.

- Na ovakav način nas ne štite od nasilničkog ponašanja Žive Pavlova koji iako ne radi i dalje prima visoku platu. Dok se ova ostavka ne stavi na dnevni red, naša odbornička grupa ne želi da učestvuje u radu lokalnog parlamenta - rekao je Bojin i sa odbornicima SRS napustio sednicu.

Kao što je "Blic" objavio 22. jula, predsednik Izvršnog odbora Opštinskog odbora DS u Čoki i zamenik predsednika Skupštine opštine Živa Pavlov podneo je ostavku na sve javne i stranačke funkcije posle njegovog fizičkog napada na novinara Đuru Stanojevića, dopisnika "Čokanske hronike", 6. jula. Policija je zbog toga protiv njega podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog remećenja javnog reda i mira i nanošenja lakih telesnih povreda Đuri Stanojeviću.

- Živa Pavlov je podneo ostavku zbog svesti da demokrate nemaju pravo da se tako ponašaju, pogotovo kada obavljaju javne i stranačke funkcije. Opštinski odbor DS je prihvatio sve njegove ostavke i razrešio ga svih funkcija u stranci. Ostavka na mesto zamenika predsednika SO Čoka , kao i odustajanje od odborničkog mandata, biće stavljeni u proceduru. Stav DS u Čoki je da je Pavlov takvim ponašanjem naneo štetu ugledu DS i da zbog toga nije više u mogućnosti da obavlja javne, niti stranačke funkcije u ime DS u Čoki. Odluka je doneta posle konsultacija sa višim organima stranke i predstavlja većinsko raspoloženje među članovima organizacije DS Čoka - saopštio je odbor DS posle incidenta koji je uzburkao čokansku javnost.

U nastavku je usvojena strategija održivog razvoja opštine Čoka od 2010. do 2020. godine koji je odbornicima obrazložio predsednik opštine Predrag Mijić. Odbornici su razrešili školske odbore u osnovnim školama u Čoki, Ostojićevu i Padeju, kojima je istekao mandat početkom jula i imenovali nove članove školskih odbora.



(NE)ZAKONITA ODLUKA O PLATAMA FUNKCIONERA

Odbornici SRS tvrde da je odluka o ravnopravnom statusu, koeficijentima, platama i naknadama izabranih i postavljenih lica u opštini Čoka nezakonita, jer je predviđeno da u redovnom radnom odnosu bude zamenik predsednika SO Čoka sa koeficijentom od 5,00.

Ustavni sud je doneo odluku da ovo nije u skladu sa zakonom u opštini Vrbas i ukinuo je jer zakonom nije predviđeno da i zamenik predsednika SO bude u krugu lica koje moraju biti na stalnom radu, niti daje mogućnost lokalnoj samoupravi da proširuje ovaj krug - kažu radikali pozivajući se na "Službeni glasnik".


Nedeljko Kolundžija
"Blic", Petak 27. avgust 2010.

(Na fotografiji po izboru UNV: Živa Pavlov, lako tuče, teško ispunjava obećanja o ostavci)

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.