DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 3. август 2010.

UHAPŠENI NAPADAČI NA TEOFILA PANČIĆA

BEOGRAD - Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Danila Žužu (19) i Miloša Mladenovića (18) iz Beograda zbog napada na novinara nedeljnika “Vreme” Teofila Pančića, potvrdio je ministar policije Ivica Dačić.


Žuži i Mladenoviću, koji su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, određeno je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Osnovnog u Beogradu, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičeni su 24. jula ove godine, u ulici Glavnoj u Zemunu, prilikom ulaska u autobus napali novinara Pančića.

Dačić je rekao da je identitet osumnjičenih utvrđen na osnovu DNK analize, pošto su na predmetu kojim je Pančić pretučen pronađeni tragovi DNK napadača.

Ministar je dodao da je bilo teško utvrditi identitet počinioca, jer su sigurnosne kamere na okolnim zgradama u Zemunu gde se dogodio incident snimile napadače s leđa.

Dačić je zahvalio svima, pre svega, građanima, koji su pomogli da se slučaj rasvetli i otkriju počinioci.

"MUP će i dalje činiti sve da se zaštite novinari kao veoma važan deo društva koji je često zbog obavljanja svog posla na udaru nasilja", rekao je Dačić.

Kolumnistu nedeljnika "Vreme", krajem jula pretukla su dvojica nepoznatih napadača u gradskom autobusu, naočigled mnogobrojnih putnika.

Pančića, koji je zadobio kontuziju lobanje i povrede na ruci, napadači su tukli metalnim šipkama.

Izvor: http://www.nezavisne.com/region/vijesti/65213/Uhapseni-napadaci-na-Teofila-Pancica.html

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.