DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

среда, 4. август 2010.

TEOFILA TUKLI OBRAZOVCI

Izvor: Alo!, 04.08.2010; Strana: 2


Danilo Žuža i Miloš Mladenović osumnjičeni za batinanje novinara



Pripadnici MUP-a, u saradnji sa Bezbedonosnoinformativnom agencijom, uhapsili su Danila Žužu (19) i Miloša Mladenovića (18) iz Beograda zbog napada na novinara nedeljnika „Vreme“ Teofi la Pančića, izjavio je ministar policije Ivica Dačić. Reč je o pripadnicima ekstremne desničarske grupe „Obraz“.

Ministar Dačić rekao je da je identitet osumnjičenih utvrđen na osnovu DNK analize, pošto su na štangli kojom je Pančić pretučen pronađeni tragovi DNK napadača. Žuži i Mladenoviću, koji su osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu.

Pretpostavljao sam da su iz neke ekstremne desničarske grupe. Sve je ukazivalo na tu strukturu i vrstu ljudi jer odatle dolazi daleko najveći deo onoga što je nasilje, agresija, mržnja, netolerancija, što je nekakva duhovna i moralna beda... To dolazi iz tih krugova i u tom smislu ja nisam ni najmanje iznenađen. I na početku istrage sam u policiji rekao da ne poznajem napadače, ali da znam da se radi o mladim ljudima koji su me isprebijali zbog lika i dela. Zadovoljan sam što su napadači uhapšeni i što je to policija uradila brzo - rekao je Pančić za „Alo!“.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.