DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 27. јануар 2011.

JAVNA PRIREDBA RT STARA PAZOVA

STARA PAZOVA: RT Stara Pazova, koja postoji već skoro 44 godine, nastavljajući tradiciju prvog lokalnog radija u Sremu, Radio Vojke (1967) organizuje 28. januara javnu priredbu povodom emitovanja 1.500. „Kulturne dimenzije“, koja je jedna od najstarijih radijskih emisija iz kulture u Srbiji. Autor i voditelj emisije, novinar Anđelka Mali, jedan je od pionira lokalnog informisanja u ovoj sredini, inače i dopisnik „Dnevnika“, a od samog početka rada u radiju, najpre kao saradnik, a potom kao zaposleni novinar, uređuje oblast kulture. Kroz „Kulturnu dimenziju“ (emituje se petkom u 17 časova) prošlo je na hiljade ljudi, a kamoli informacija, u periodu od skoro 32 godine, a autor i emisija su se okitili priznanjima: Plaketa „Svetlost“ Opštine Stara Pazova 1981. i prva nagrada Zajednice radiodifuznih organizacija Vojvodine 1987.

Priredba posvećena ovom jubileju informisanja, a naročito iz kulture, biće održana u skupštinskoj sali u Beloj zgradi, na Trgu dr Zorana Đinđića u 17 časova, uz direktni prenos na 91,5 megaherca, na talasima Radio Stare Pazove. Svečanosti će prisustvovati predstavnici institucija kulture i lokalne zajednice, kulturni radnici staropazovačke opštine, ali i Srema, a u programu će učestvovati glumica Đurđija Cvetić, solista grupe „Legende“ Ivan Milinković, mr kontrabasa Ljubinko Lazić, član Beogradske filharmonije i kvarteta „Bassiona Amorosa“ iz Minhena, pijanistkinja Bojana Sovilj, mecosopran Bojana Stavrov, etno-pevačica Ana Nedeljković-Branković i tenor Boris Babik. Pokrovitelj priredbe je Opština Stara Pazova, uz sponzore.

Autor: A. M.



Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.