DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 27. јануар 2011.

У ОВОМ ТРЕНУТКУ МИТРОВИЋ ЗАСЛУЖУЈЕ ПОДРШКУ СВИХ НОВИНАРА

САПОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПОКУШАЈА ТРОВАЊА ВЛАСНИКА РТВ ПИНК: УНВ ПРВО ЕСНАФСКО УДРУЖЕЊЕ КОЈЕ ЈЕ ДАЛО ПОДРШКУ ЖЕЉКУ МИТРОВИЋУ

ЗРЕЊАНИН, 27.01.2011. - Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина пружа јавну подршку власнику Радио-телевизије „Пинк“ Жељку Митровићу и позива полицију и безбедносне службе да се што пре открију евентуални починиоци покушаја убиства Митровића вишемесечним тровањем.


„У крви власника Пинка пронађене су различите отровне материје, што су потврдили најбољи немачки лекари, па се као еснафско удружење с разлогом бринемо за Митровићеву сигурност“, наглашава председник Удружења новинара Војводине Игор Алексић. „Апелујемо на полицију да ефикасно и с пажњом испита цео случај. Колеге новинаре позивамо, да се без обзира на различита убеђења, без обзира да ли је реч о личности с РТС, Б92 или Пинка, у оваквим тренуцима ујединимо, јер су напади на медије и медијске раднике учестали а неретко се завршавају и кобно. У кризним моментима неопходно је показати солидарност, а покушај тровања Жељка Митровића заслужује једногласну осуду целог еснафа“, закључује Алексић. „Посебно су ружни и неетични претходни покушаји да се болест власника Пинка припише наводном неуредном животу и узимању опијата. Без обзира што јавне личности имају умањено право на приватност, то не значи да се њихово достојанство сме блатити непровереним лажима и то у најтежим тренуцима њихових живота. Такве такозване новинаре који на најсрамнији начин крше Кодекс новинара Србије најоштрије осуђујемо уз жаљење што тираже граде на несрећи. Као председник УНВ Митровићу у име свих новинара најискреније желим оздрављење и сваки просперитет“, закључио је председник УНВ Игор Алексић.

„С разлогом можемо претпоставити да иза покушаја тровања Митровића стоје они који покушавају успоставити потпуну контролу над медијима у Србији, али оставићемо полицији да расветли цео случај уз наду да ће власника Пинка, као и челнике осталих медија, и све новинаре, у будућности ефикасно заштити“, такође је наглашено у саопштењу УНВ.

Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина је прво новинарско Удружење које је реаговало на вест о покушају тровања Жељка Митровића.

Председник Удружења новинара Вojводине (УНВ) из Зрењанина

Игор Алексић

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.