DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 13. април 2010.

VELIMIR ILIĆ, SILEDŽIJA I PROSTAK POD ZAŠTITOM DRŽAVE



UNV osuđuje dugotrajno skandalozno ponašanje Velimira Ilića, i javno poziva  Visoki savet sudstva da preispita mogućnost korupcije ili trgovine interesima u Višem sudu u Čačku koji napada novinarsku struku, a štiti ljude kao što je Ilić


Udruženje novinara Vojvodine (UNV) sa sedištem u Zrenjaninu, najoštrije osuđuje ponašanje Velimira Ilića u sinoćnoj emisiji „Upitnik“ RTS-a u kojoj je pretio portparolki Demokratske stranke Jeleni Trivan. UNV upozorava državne organe da Velimir Ilić duže vreme teroriše javnost, šutajući voditelje, lažno optužujući izvesne novinare (koje je pretuklo njegovo obezbeđenje) da su seksulano opštili s njegovim ovcama u Kačulicama, a ima još mnogo primera užasnog ponašanja lidera nove Srbije. S druge strane, Velimir Ilić, ne samo da uživa podršku državnih organa, već ti državni organi donose presude koje zabranjuju da novinari čak i aludiraju kakav je on čovek i političar, što je protiv svih važnijih međunarodnih konvencija o novinarstvu i slobodi govora. Podsećamo da je Viši sud u Čačku osudio novinara Stojana Markovića zbog humoreske „Zanemoćali mandarin“ u kojoj se Ilić imenom ne pominje, ali se u njoj navodno prepoznao. Smatrajući da Velimir Ilić već duže vreme siluje građansko društvo i novinarsku struku, UNV javno poziva Visoki savet sudstva Srbije da preispita mogućnost korupcije ili trgovine interesima u Višem sudu u Čačku koji je doneo skandaloznu odluku, zbog koje, ako ne bude revidirana, Udruženje novinara Vojvodine ima nameru da pokrene spor pred Sudom u Strazburu.
(Na fotografiji: Velimir Ilić, poznat po činjenici da nekažnjeno zagađuje javni život)

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.