DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 13. април 2010.

HOĆEMO KOMISIJU, ALI UZ REVIZIJU!

UNV OSNIVA SVOJU NACIONALNU MEDIJSKU ORGANIZACIJU

Povodom inicijative Udruženja novinara Srbije (UNS) da nacionalne organizacije naprave zajedničku, objedinjenu komisiju za prijem u članstvo, Udruženje novinara Vojvodine (UNV) obaveštava javnost da takvu ideju načelno podržava ako se toj komisiji dodeli ingerencija da sačini kompletnu reviziju starih prijema članova, jer inicijator ideje UNS zaboravlja da u svojim redovima ima ljude koji ne ispunjavaju formalne uslove propisane u sopstvenom statutu. Kada je reč o kampanji za ujedinjenje dva udruženja UNS-a i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), UNV smatra da je štetna ako je potrebno u to ime ugasiti bilo koje od ta dva pravna lica. Konkurencija u ovoj oblasti je više nego potrebna. Jedinstvo se može postići kroz formiranje Asocijajcije referentnih medijskih udruženja Srbije, ali i uz zajedničku volju, smatra UNV.

Udruženje novinara Vojvodine je odlučilo da osnuje i dodatno nacionalno udruženje, jer smatra da je sasvim legalno i korisno da pokrajinski novinari deluju na nacionalnom nivou, baš kao što to nacionalne organizacije čine u smeru Pokrajine. Rečju, tvrdimo da organizacije nacionalnog kalibra nisu rezervisane samo za prestonicu, već da i drugi gradovi u Srbiji mogu i moraju biti centar takvih aktivnosti.



U Zrenjaninu, 13.04.2010. INFORMATIVNA SLUŽBA UNV

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.