DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 15. април 2010.

Prva istorijska poseta, poslednja istorijska viza

Konzul Ambasade Republike Albanije  Skender Šehu obavestio je Udruženje novinara Vojvodine (UNV) da će Igor Aleksić, predsednik tog Udruženja, biti poslednji građanin Republike Srbije kojem će u pasoš biti stavljena viza, jer će se ubuduće između dve zemlje putovati bezvizno. Uz poslednju izdatu vizu, Aleksić će biti prvi predsednik udruženja novinara iz Srbije koji će zvanično posetiti Tiranu.

Predsednik Aleksić sastaće se sa Aleksandrom Čipom, prvim čovekom Unije albanskih novinara u Tirani, kako bi dogovorili međuregionalnu saradnju. Osim tog sastanka, Aleksić će se posebno susresti s članovima Unije, posetiće list Sqip, najtirazniji list u Albaniji, radio „Stinet“ na kojem ima zakazan intervju s poznatim novinarom Isidorim Kotijem, biće gost i jedne od nacionalnih televizija...

„Vreme je da se grade bolji odnosi, jer trenutno stanje nikome ne ide u prilog. Osim predstavljanja naše zemlje u zvaničnom delu posete, jedan od osnovnih zadataka je da i u ovom regionu popularišem TV Festival Pres vitez, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i pokrajinskog sekretarijata za informacije, na kojem su već uspešno gostovale kolege iz Albanije pod vođstvom Pire Nasoa. Iskrena politika naše zemlje je da se saradnja stvara gde god je to moguće i u obostranom interesu. Trudiću se da našu zemlju predstavim visokoprofesionalno, jer sam se našao u poziciji nekoga ko probija led na veoma delikatnom polju, ali to će mi predstavljati ne samo obavezu već i zadovoljstvo“, naglašava predsednik UNV Igor Aleksić, koji u Tiranu putuje 19. a vraća se u Srbiju 22. aprila.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.