DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

четвртак, 15. април 2010.

ODJECI - TANJUG JAVLJA: UNV OSNIVA NACIONALNO UDRUŽENJE


UNV-UDRUŽENJE-OSNIVANJE

UNV osniva dodatno nacionalno udruženje

BEOGRAD, 13. aprila (Tanjug) - Udruženje novinara Vojvodine (UNV) saopštilo je danas da će osnovati i dodatno nacionalno udruženje, jer smatra da je sasvim legalno i korisno da pokrajinski novinari deluju na nacionalnom nivou.

Povodom inicijative Udruženja novinara Srbije (UNS) da nacionalne organizacije naprave zajedničku, objedinjenu komisiju za prijem u članstvo, UNV ideju podržava ako se toj komisiji dodeli ingerencija da sačini kompletnu reviziju starih prijema članova.

Kada je reč o kampanji za ujedinjenje dva udruženja UNS-a i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), UNV smatra da je štetna ako je potrebno u to ime ugasiti bilo koje od ta dva pravna lica.

Konkurencija u ovoj oblasti je više nego potrebna, a jedinstvo se može postići kroz formiranje Asocijacije referentnih medijskih udruženja Srbije, ali i uz zajedničku volju, smatra UNV.

U saopštenju se navodi da UNV smatra da inicijator ideje u svojim redovima ima ljude koji ne ispunjavaju formalne uslove propisane u sopstvenom statutu.

UNS je Skupštini NUNS-a, koja je održana u subotu, uputilo predlog da dva udruženja formiraju zajedničku komisiju za prijem novinara u njihovo članstvo, ali da predlog nije stavljen na dnevni red skupštine.

Namera UNS-a bila je da novinari koji žele da postanu članovi nekog novinarskog udruženja budu primani po istim kriterijumima, s tim da se nakon prijema sami opredele kojeg će udruženja biti članovi.

Takav pristup bi, prema mišljenju UNS-a, doprineo podizanju kvaliteta novinarske profesije i samih udruženja.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.