DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

среда, 7. април 2010.

PREDSTOJI SUSRET CIPA - ALEKSIĆ U TIRANI

Predsednik Udruženja novinara Vojvodine (UNV) Igor Aleksić prihvatio je poziv predsednika Unije albanskih novinara u Tirani, Aleksandra Cipe, da poseti to udruženje. Cipa je posetu inicirao jer je obavešten da su ranije albanski novinari bili gosti na TV Festivalu Press vitez u Novom Sadu,  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Pokrajinskog sekretarijata za informacije, a koji kao autor potpisuje Aleksić. Tema uzvratne Aleksićeve posete Tirani biće bilateralna saradnja među novinarima.
"Prihvatio sam izazov da budem prvi predsednik udruženja novinara iz Srbije koji će zvanično posetiti Tiranu", kaže Aleksić. "Mostovima koji su izgrađeni lako je koračati, a mnogo teže ih je graditi tamo gde ne postoje. Novinari su često izvor ili boljeg razumevanja među narodima, ili ratova. Cilj nam je da napravimo makar malene pomake ka boljem međusobnom razumevanju. Moja osnovna molba je bila da zvanično ne razgovaramo o politici, pošto je politika posao političara dve zemlje, već kako da uspostavimo profesionalnu saradnju koja vodi ka boljem novinarstvu i u Srbiji i u Albaniji. Primećujem da takav stav podržava i naša zvanična politika je predstoji poseta predsednika Tadića Tirani, pa ne vidim zašto i novinari iz dve zemlje ne bi počeli da razgovaraju među sobom. A razgovor je potreban.To je aksiom."
Aleksić će u Tiranu otputovati u nekoliko narednih sedmica. Tačan datum posete biće preciziran i objavljen ovih dana.
Unija je veoma jako esnafsko udruženje koje ima ogranke u svim velikim gradovima Albanije.
(Na fotografiji: predsednik Unije albanskih novinara Aleksandar Cipa)

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.