DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

уторак, 1. фебруар 2011.

RRA I MINISTARSTVO DA KAZNE PRVU SRPSKU TELEVIZIJU ZBOG ZLOUPOTREBE NESREĆE RADI BESKRUPULOZNOG POVEĆANJA REJTINGA

Prva srpska televizija 1. februara 2011, u centralnoj informativnoj emisiji u 18 časova, emitovala je potresne snimke i krv, to jest bukvalno za dasku  zakucanu ruku  radnika "Iskra metala" iz Novog Pazara Halka Društinca. Premda su gledaoci upozoreni da slede "potresni snimci" smatramo da je uređivački tim Prve grubo i beskrupulozno prekršio Kodeks novinara Srbije koji zabranjuje emitovanje suviše potresnih scena koje mogu pogotovo štetno delovati na maloletnike. Scene su morale biti zamagljene što tim informativnog programa Prve nije učinio. Pozivamo Sektor za medije Ministarstva kulture i Republičku radio-difuznu agenciju da preduzmu mere iz svojeg resora kako bi primereno kaznile odgovorne jer se ovakvoj takozvanoj uređivačkoj politici mora stati na put.
Javno upućujemo pitanje Prvoj da li bi vest o štrajku u Novom Pazaru bila emitovana kao prvi video-paket da nije bilo zakucane ruke i da li zaista smatraju da je takvo ponašanje profesionalno? Kao izvršni urednik problematične emisije potpisao se Zoran Baranac, a kao autor reportaže Enes Radetinac.
UDRUŽENJE NOVINARA VOJVODINE  (UNV) - ZRENJANIN



Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.