DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

петак, 4. фебруар 2011.

RASPLET AFERE SANTOS - UNV JE PLASIRAO SAMO ISTINU, A MILE BESLAĆ VIŠE NIJE DIREKTOR

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) prošle godine je intenzivno obaveštavalo javnost o zloupotrebama u okviru RTV Santos, a najviše u vezi sa mobingom radnika i zakidanjem njihovih zarada, u sprezi sa različitim inspekcijama. Tadašnji direktor RTV Santos Mile Beslać presretao je vikom  i pretećim tonom pojedine izveštače koji su pisali o svemu, a našoj organizaciji je zapretio tužbom koju do danas nismo dobili. Pod pritiskom javnosti, političkih krugova,  i porodice, Mile Beslać se povukao sa funkcije direktora RTV Santos. Finansijski zastupnik RTV Santos sada je mlađa kćerka Mileta Beslaća - Dejana Tucić, a starija kćerka Dubravka Popović postala je predsednica upravnog odbora, to jest direktorka RTV Santos.
Neko je pokušao obmanuti, "spinovati" lokalnu javnost kako je Beslać postao manjinski vlasnik RTV Santos tako što je "nesvesno" prepisao deo svojih akcija, ali takve priče su laž jer se uvidom u bazu podataka Agencije za privredne registre može potvrditi da Mile Beslać i dalje poseduje 51% akcija RTV Santos, a njegova bivša žena Mirjana Beslać vlasnički udeo od 49%.
Promenom menadžmenta nije se stalo sa otkazima. Jedna od prvih saradnica Mileta Beslaća, navodno rođaka Mirjane Beslać, i  direktorka marketinga RTV Santos, Daliborka Ulemek, dobila je otkaz a novi angažman našla je na KTV televiziji u Zrenjaninu kao saradnik u marketingu.
UNV se nada da će novi menadžment uspešno rešiti nagomilane probleme koji su nastali u vreme direktorovanja Mileta Beslaća uz zadovoljstvo što smo pomogli da se ublaže problemi bespomoćnih radnika onda kada su im svi okrenuli leđa.
UDRUŽENJE NOVINARA VOJVODINE (UNV) - ZRENJANIN

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.