DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

субота, 23. октобар 2010.

VLAST I NOVINARI KROJE MEDIJSKU KAPU

Izvor: Dnevnik, 22.10.2010; Strana: 6


– Pokrajinska vlast se odgovorno suočava s problemima u medijima, koji su veoma kompleskni jer postoje dugo, i zato njihovo rešavanje traži angažovanje svih partnera – izjavila je potpredsednica Vlade Vojvodine Ana Tomanova-Makanova tokom jučerašnjeg susreta s predsednicom Udruženja novinara Srbije Ljiljanom Smajlović.

Kako je dodala, jedan od najaktuelnijih zadataka je priprema strategije razvoja medija u Srbiji i uvođenje evropskih standarda u ovoj oblasti, što zahteva podršku svih aktera: državnih organa, novinarskih udruženja i strukovnih organizacija. Osnovni cilj je da građani budu pravovremeno informisani, da novinari rade kvalitetno i poštuju profesionalne standarde.

– Posebna pažnja mora se posvetiti informisanju na jezicima nacionalnih zajednica da bi se sačuvala stečena prava u ovoj oblasti – podvukla je potpredsednica vojvođanske vlade, i pozvala UNS da pruži konkretan doprinos.

Ljiljana Smajlović rekla je da se UNS kontinuirano bavi aktuelnim pitanjima u ovoj blasti, i ukazala na značajnu ulogu udruženja novinara u ovim procesima. Ona smatra da je neophodna čvršća saradnja pokrajinskih organa i udruženja, posebno u Vojvodini, s obzirom na njene specifičnosti.



Autor: NN

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.