DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

субота, 23. октобар 2010.

TELEVIZIJA PANČEVO DOBILA ZGRADU

Izvor: Politika, 22.10.2010; Strana: A17



Pančevo – Istoga dana, 20. oktobra, kada je Gradsko veće Pančeva donelo odluku o rebalansu gradskog budžeta, kojom se prihodi i rashodi za ovu godinu smanjuju za oko dve stotine miliona dinara, Televizija Pančevo počela je da emituje program iz novog prostora. Iako u novčanoj stisci, grad je smogao snage da šest godina od začetka ideje da se za lokalnu televiziju izgradi zgrada i tri godine gradnje omogući useljenje novinara, uprave i tehnike Televizije u adaptiranu zgradu bivše autobuske stanice. Kako za „Politiku“ kaže Božidar Barbir iz Direkcije za izgradnju u Pančevu, TV Pančevo je dobila 530 kvadratnih metara novog prostora, na tri nivoa, a radovi su sa opremom koštali pedesetak miliona dinara. Većnik Nada Berkuljan, zadužena za informisanje, kaže da je Televizija Pančevo sada, pored RTS-a, jedina televizija sa statusom javnog servisa koja ima sopstvenu namenski građenu zgradu. Televizija Pančevo, koja postoji 18 godina, poslednjih deset i po godina bila je podstanar u zgradi koja je nedavno vraćena Rimokatoličkoj crkvi.

Adaptirana zgrada bivše autobuske stanice ima dva studija sa pratećim prostorom za rad novinara i administracije Televizije, sopstvenu klimatizaciju i kotlarnicu. Nažalost, kažu zaposleni, ovoga puta nije bilo para za kupovinu tehnike koja je odavno dotrajala.



Autor: M. Š.

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.