DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

субота, 25. децембар 2010.

ANA TOMANOVA-MAKANOVA NAJAVILA SKORO USVAJANJE POKRAJINSKE MEDIJSKE STRATEGIJE

– Kompletiran je naš nacrt medijske strategije kojom će se obezbediti dalji razvoj i poboljšanje položaja i rada naših medija, da bismo se zajedno zalagali za položaj novinara i medijskih udruženja kakav nam i dolikuje – istakla je juče potpredsednica Vlade Vojvodine i pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za predstavnike medija. Govoreći o pokrajinskom budžetu za 2011. godinu, ona je najavila da će mediji iz Vojvodine imati na raspolaganju 60 miliona dinara za koje će moći da konkurišu kroz projekte kod pokrajinskuh organa.

– Možda je to dovoljno, a možda i nedovoljno, ali zalagaćemo se za to da, kao i prošle godine, konkursi budu javni i kontrolisani, i da na njima prođu projekti koji nude nešto novo u programskom sadržaju, propagiraju evropske vrednosti i standarde i koji doprinose poboljšanju javnog informisanja. Pri tom, nećemo zaboraviti ni multikulturnost, interkulturnost, prevođenje i međusobno razumevanje – poručila je Ana Tomanova Makanova.

Antrfile:

Čestitka Željku Markoviću



Novinaru našeg lista Željku Markoviću potpredsednica Vlade Vojvodine je čestitala na upravo dobijenoj prestižnoj nagradi UNS-a „Laza Kostić“. Ističući Markovićev izoštren estetski senzibilitet i retku sposobnost uočavanja, Ana Tomanova-Makanova je napomenula da njegova profesionalna dostignuća prati s posebnom pažnjom i znatiželjom.

Autor: A. GRUBEŠA






Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.