DOBRODOŠLI NA BLOG UDRUŽENJA NOVINARA VOJVODINE

субота, 8. мај 2010.

PI-AR NEPISMENOST

07.05.2010, Dnevnik


Zrenjaninske medije dave saopštenjima nepismenih portparola

Lopov delovao u predelu katanca

Hrpa polupismenih ili nepismenih saopštenja zapljusnula je ovih dana zrenjaninske medije, što je ponovo otvorilo priču o tome ko su ljudi čije je zaduženje da komuniciraju s novinarima i javnošću i kakva im je kompetencija.

Već danima iz gradske kuće „Gomeks“ stiže saopštenje, povodom manifestacije „Dani cveća“, sastavljeno iz nekoliko rečenica koje obiluju brojnim štamparskim i gramatičkim greškama.

“’Sajam cveće’ održaće se samo 6. maj na platou ispred trgovine “Total” u ulici Marka Orašković a bb, potrošači će imati priliku da razgledaju, kupuju i uživaju u cveću i dekorativnom bilju. Sajam će trajati u intervalu od 9 do 20 časova. Potvrđen je dolazak 8 izlagača svih vrsta cveća i cvetnih aranžamana“ – doslovno piše, pa još: “’Gomeks’ podseća svoje potrošaće da popravljamo raspolož enje stalnim akcijama koje se nastavljaju i tokom maja. Akcije jedan proizvod po izvarednoj ceni samo četvrtkom, koji se može naći u dnevnim novinama “Blic”, se nastavlja i 6. maja”!

Zahvaljujući saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, novinari su mogli saznati za novu, valjda pravno potkovanu, definiciju obijanja trgovine. Naime, opisujući krivično delo za koje se tereti jedan od osumnjičenih, Tužilaštvo navodi da je on “upotrebom fizičke snage i ključa za odvrtanje točkova delovao u predelu katanca kojima je bila zatvorena zaštitna rešetka na kiosku”?!

Isti lopov je “delovao i u predelu između ragastova vrata i brave ne prodavnici”. Jedna od partija koja je juče proslavila stranačku slavu – Đurđevdan, izazvala je podsmeh regionalne radio-stanice Zrenjanin. Pozivnica za ovaj događaj naslovljena je, ni manje, ni više, nego za “radijo”!

Pi-Ar Pozorišnog kluba “Zeleno zvono” Helena Dekanj kaže da je poslednjih godina institucija portparola sve popularnija, pa maltene svaka kafanica ili bakalnica ima osobu zaduženu za odnose s javnošću.
– Nisam sigurna u to koliko to doprinosi samom zanimanju i shvatanju tog posla. I sama sam se načitala poprilično nepismenih saopštenja. Ipak, gradske institucije kulture, pre svega Narodni muzej i pozorište, vode računa o tome da Pi-Ar posao povere kvalifikovanim kadrovima – ističe Helena Dekanj.
Ž. Balaban

Нема коментара:

Постави коментар

Govor mržnje i nepristojnost neće biti tolerisani, a svako kritičko mišljenje je dobrodošlo.
Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Udruženja novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.
Anonimne napade na pojave i ličnosti unapred kažemo da mozemo ali zadržavamo pravo da ne moramo objavljivati.